divendres, 23 de maig del 2014

Racisme ni a Sant Joan, ni enlloc!

Des de l'AJSJ (Assemblea de Joves de Sant Joan) no podem permetre que l'actual crisi capitalista sigui el caldo de cultiu per a tractar d'inculcar l'odi i la mentida. No són els i les treballadores immigrants qui s'estan beneficiant de la crisi capitalista, com no ho són els i les treballadores en el seu conjunt. Qui es beneficia de la mateixa és una patronal que ens fa fora quan els seus beneficis minven.
Estem fartes i farts d'escoltar les següents mentides:
«Prenen treballs»
«S'emporten els ajuts socials»
«No paguen impostos»
«Reben ajuts per obrir comerços i no els inspeccionen»
«Abusen dels serveis sanitaris i col·lapsen les urgències»
«No coneixen les normes, són incívics»
«Viuen en pisos pastera»
«Baixen el nivell de les escoles»
«Sobreocupen i fan mal ús de l’espai públic»
«No es volen integrar»
PERQUÈ AQUÍ NO SOBREN MIGRANTS; AQUÍ SOBREN RACISTES.

En aquest context de crisi capitalista, on els poderosos aprofiten per a llançar aquest discurs racista i xenòfob amb més ferocitat, intentant enfrontar a la classe obrera i els sectors populars, siguin de l'origen que siguin, a més de mentir sobre les causes de la crisi que han causat junt a la banca i l'oligarquia, no podem restar passius davant l'assumpció d'aquestes idees als nostres barris.

Pretenen fer-nos creure que una de les causes es deu a l'immigració, quan tots i totes sabem perfectament que el causant d'aquesta crisi és el propi sistema capitalista com a conseqüència de les seves pròpies lleis internes.

Organitza't i lluita. Hem d'unir les nostres forces i organitzar-nos per a combatre el racisme, la xenofòbia i el capitalisme. No podem permetre que cap persona sigui discriminada per la seva nacionalitat, color de pell o lloc d'origen.

La crisi capitalista que la paguin els rics!
Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera!

Des de l'AJSJ (Assemblea de Joves de Sant Joan) fem una crida a combatre tot intent de culpabilitzar als i les treballadores migrants de la crisi capitalista i tot intent racista d'establir preferències o prioritats entre les i els treballadors nacionals i estrangers, més encara quan aquesta problemàtica pot facilitar la conversió cap a posicionaments més greus, com el feixisme.El racisme s'encrudeix en temps de crisi econòmica i els poderosos pretenen que els i les treballadores ens barallem entre nosaltres per a no lluitar contra el seu domini polític. 

És per tots aquests motius que hem decidit iniciar una campanya antiracista, per a consicenciar a la joventut i combatre el racisme a Sant Joan Despí. Començarem aquesta campanya amb la xerrada "racisme i odi als teus carrers" a càrrec del periodista Xavier Rius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada